+420 720 032 131

  • Chci dělat něco jinýho

    claim01
  • Každý umíme něco jinýho

    claim05
  • Najděte nám talenty

    claim02
  • Přišel jsem o řidičák

    claim04
  • Najděte nám techniky

    claim4

Blog

Jak na SKYPE rozhovor

26. 03. 2020

PhDr. Daniela Čajánková

Skype rozhovor je úspornější forma pro jednání s uchazečem o zaměstnání. Rozhodně šetří čas nejen uchazeči, ale i personalistům. Umožní rychlejší a pružnější možnost vzájemného slyšení. Může se zdát, že mezi osobní a on line formou komunikace nejsou žádné rozdíly, že je všechno jako při osobním setkání. Tak to ale bohužel není.

On line rozhovor klade větší nároky na personalistu či konzultanta, neboť se z rozhovoru musí dozvědět i to, co by v osobním setkání odečetl z neverbálního chování. Dále je uchazeč ve značné výhodě díky sníženému stresu.

Většinou sedí v domácím prostředí, někdy i výrazně pohodlněji oblečený než při jednání ve firmě nebo v agentuře. Působí uvolněně, lépe reaguje. Nedělá komunikační ani jiné chyby. Pohovor je pro něj snadnější.

Je proto dobré být na rozhovor s uchazečem dobře připravený. Předem si dobře prostudovat jeho CV. Zároveň je třeba počítat s tím, že Skype rozhovor má přeci jen omezené možnosti v odhadu osobnostních vlastností a motivace kandidáta. Z našich zkušeností víme, že chyba ve výběru pokud kandidát prošel u nás v agentuře skype předvýběrem je vyšší, neboť ve finálních rozhovorech ve firmě snadněji selžou a projeví více svou přirozenost.

Přehled